Sunday, 29 January 2012

Hari yang kelakar di kelas memandu!

salam, nk cite sikit la kan,
td aku g dftar utk ambik lesen,
ye la, akhirnye dpt gak ambik lesen lepas kumpul2 duit.

pastu lepas dftr semue, pergi la dgr ceramah 5 jam tu,
mule mule aku ngantuk cm bodoh la,
tibe tibe boleh acik acik kt situ buat lawak.
tk lawak pun tp sebab aku dh lame tk bahan org,
aku tk kire la.

mule mule cmni,
acik: siape yg ambik lesen kete dan MOTORIKAL boleh masuk bilik ceramah ni.
aku: amboi, motorikal ye cik?  jauh beza dgn motosikal tu.
acik: tk kire lah. masuk je sini.
aku : dah malu la tu.
HAHA!

pastu, dh masuk dgr la ceramah tu, aku dgn tgh gelak2 lg ni, masuk je la.
aku ingt tu je yg lawak,
pastu lagi sekali, cikgu yg ceramah tu pulak. mase tu, aku pki tshirt putih, jeans dgn selipar je.
cikgu : ok, selamat datang, cikgu nk check kedatangan k, samad,
samad : saya cikgu.
pastu terus la smpi org terakhir baru ckgu tu panggil name aku.
cikgu : mohd uzair
aku : saya.
cikgu : ok, kite mule ceramah sekarang ye, ok utk bab 1, ape tajuk dy? ha, yang baju putih, name siape?
aku : haikal, cikgu.
cikgu : ha, ape tajuk dy haikal?
aku : panduan pengguna jalanraya cikgu.
HAHA! apo lah cikgu ni, sng kono ayam.

ni satu lagi.
cikgu : tgk gmbr ni, "gmbar selekoh ke kanan", ni isyarat ape ni?
aku : belok kanan
cikgu : bagus. yang ni pulak? " gmbr selekoh ke kiri"
aku : belok KANAN pulak.
cikgu : bagus. belum drive lagi dh tahu signboard.
baru aku tahu, due due gmbr tu utk belok kanan,
patut la byk accident.
tu tk kire lg yg die buat lawak pastu aku 'kah kah' kan dy.

last skali, tgh aku bhn2 ckgu tu. tibe tibe dy ckp cmni,
cikgu : haikal, jadi ape conclusion utk bab 6 ni?
mase tu aku blur asal ckgu tu pndg aku, aku diam je lah, tp sume org tgh pandang aku.
ade dlm 5 minit cmtu baru aku perasan, aku ckp kt ckgu name aku haikal.
bodoh sial, segan gile. HAHA! tk pasal pasal je.

tu je lah nk cite. salam
moral : focus dlm kelas.


Monday, 16 January 2012

RAHSIA TERBESAR 5 HR!

assalammualaikum!
habis la budak budak laki 5 HR!
dgn ini aku mendedah kan,
setelah hampir sebulan kami tinggal di dorm TARIQ 5,
maka dengan ini
bahawasanya kelas yang mempunyai 16 orang lelaki ini,
di dapati semue pelajar lelaki 5 HR adalah
PEROKOK!!(hand clap with standing ovation)

HAHAHA!
terkejut tak?
tetapi hanya ada seorang sahaja  PEROKOK TEGAR.
iaitu....

MASAS!
ini dia si setan itu, 

masas ni, kalau boleh, 24 jam die nk rokok itu dalam mulut die, ish, teruk kan?
tp setakat ni, berdasarkan pemerhatian DATUK SERI UZAIR FAIZ,
die ni kalau ade rokok sendiri, selang 15 minit die hisap rokok,
tapi kalau tkd rokok,
selang 5 minit, die akan mintak dkt yg lain.
selain itu, jika die ni tkd rokok, die akan menunggu selama yg boleh utk kwn kwn yg lain menyalakan api membakar sebatang rokok.
 TERUK SIAL MASAS! (JERIT RAMAI RAMAI)

maka, muncul lah lagu, MASAS, MASAS HISAP ROKOK by Selena Gomez.

HAHAHA!
seterusnya, kelas ni ada 12 PEROKOK AKTIF,

lihatlah wajah wajah mereka.









diorang ni, muke sume baik, tapi nk buat mcm mane kan,
tapi apepun diorang ni tk teruk drpd masas,
sebab diorang ni pun, merokok kdg kdg je, bile rase nk, baru la merokok.
muke baik sume, hati suci, paru paru tk tau la wrne ape dah.
HAHAHA!

DAN YANG MEREKA INI, adalah PEROKOK PASIF!!


HAHAHAHAHAH!
mereka bertiga ini sahaja yang bertindak sebagai perokok pasif.

TETAPI, WALAU BAGAIMANAPUN,
secara jujur dan tulus,
aku rindu kt budak budak ni,
sumpah rindu.
aku tgh PADEK (hahaha!) kt rumah, teringat kat budak budak ni.

tk tau la bile mase lagi kite akan berkumpul dan bahan sesama sendiri,
aku harap akan ade satu hari nanti, kite jumpe same same balik k.
lepak same same,
dan harap jangan menyombong k.
oleh itu terime lah salam sayang daripada mohammad uzair faiz

assalamualaikum.

Wednesday, 4 January 2012

Sorry People. ZEALOUS! sucks!

Salam,
Sorry, lame tk update.
Haha, sbb otak masih ligat berfikir.
Mm, post kali ini,
nk ckp pasal kite, remaje,
kalau kite tgk skrg byk bnd yg berlaku,
smpi kite pun jd takut,
tk kesah la kite berpihak utk siape pun
tp darah mude dan tenage ni sepatutnye kite spend utk family and agama,
tu yg no satu sepatutnye,
bknnye hak individu or pape yg lain, knp wujud byk sgt benci?
boleh siape siape bg tau?
kite sendiri pun tktau ape punce bnd ni kan?
memandangkan aku dh klua dr skolah,
aku nk cite ape bnd yg aku sedih sgt pasal ZEALOUS!
taukan ni name ape?
aku tkd peluang nk bgtau bnd ni, sbb aku tau aku ni siape, tiada pape jwtn pun,
then, aku hope kt sini boleh bg aku peluang nk sedarkan korang
knp kite tk dpt bukak mate ckgu utk pndang ZEALOUS
aku pun malu dgn bnd ni tp kalau aku blah dr batch ni pun tkkn slesaikan masalah
aku bkn penyelesai masalh
tp aku cume diam dan memerhati
ni, aku list kan result pemerhatian aku terhadap ZEALOUS
1. Terlalu berpuak. Aku mls nk kupas bnd ni, korang pun pahamkn, perempuan.

2. Fikiran, yg aku perasan, ade ramai ahli batch yg berkuase, ok lah, aku straight to the point je lah k.
Ade certain pengawas perempuan pandang certain budak laki ni mcm sampah.
mcm satu bnd yg tk bergune, dr pndgn tu aku boleh nmpk,
aku dan kawan kawan yg jd mangse perasan bnd tu,
kitorang yg berade kt bwh ni bkn sampah,
kitorang tau pengawas2 kn pandai tp tkpyh la anggap kitorang yg tk sekepale dgn korang ni mcm sampah, perangai tah pape, kitorang at least tkd kacau kau pun tp knp nk kate kitorang ni perosak batch?

3. Pendengki dan khianat ni, aku serius marah la. Perasan tk, masalah batch sekejp je smpi kt pengetahuan ckgu? Sbb ade mulut2 yg tk reti nk kawal, kalau kau bgtau bnd2 masalah ni kt ckgu, dgn itulah ckgu akan pndg batch kite bermasalah. Tp pengkhianat2 yg bg tau ckgu tu fikir kalau masalah2 tu di ajukn kpd ckgu masalah akn setel. tp salah, bnd akan jd buruk, dan tmbh lg masalah, nk kene tahan kate2 ckgu2 lg pastu nk kene jwb soalan ckgu2 lagi, tk fikir ke yg bnd ni yg buatkan ckgu2 pandang batch kite bermasalah?

Setakat ni, aku revealed kn bnd ni. Akan dtg aku revealed lg bnd2 yg aku dpt,
Pape pun kite dh klua dr title tu, just aku tknk korang ulang blk bnd tu lg. tu je k.

P/S : pengawas yg aku ckp tu, bkn pengawas lelaki k, Thanks.