Thursday, 17 March 2011

.HARAM al rasyid.

haha,ok,entry kali ni aku nk cite pasal,
"harun al rasyid"
haha,iaitu pasal member-member kelas aku,
tp sebelum tu,
credit for mrs.mystery coz da buat entry pasal kelas,
aku tiru die la ni.
ok ok.
aku memperkenalkan.
GENG HEBAT!
ini dia,geng hebat-hebat,
cume yg takde kt sini,
NASIR
UMMI.
mase tu aku pun kurang ingat diorang g mne.
tp takpelah.
what i'm going to tell is,
each of us need each other,
kalau la sorang takde dlm kelas tu mst kurang la seronok nye,
for example,
APENG!
kalau apeng takde,takde sapelah kitorang nak bahan,
betul tak?
hahaha.ok gurau gurau.
sory peng!no need with the extra fingers k?
another example,
AMIR ASYRAF!
eventhough,he seems like ade takde je kn dlm kelas tu,
duduk pon sorang je,
tapi kalau die takde,budak laki mane lagi yang rajin buat kerje-kerje amal kt kelas tu.
betul tak?
so,kalau sorang takde dalam kelas tu,
aku rase harun al rasyid takkan jadi mcm skrg ni.
macam bdk bdk laki,
memang la kitorang selalu bahan membahan tp
tak makne kitorang benci,kan kan?
ok,bawah ni ranking name-name mengikut kekerapan dibahan,
1.of coz MASAS!(hebat 1,haha)
2.APENG! rasenye
3.CAPI! kot
4.si JAMAL!
5.NASIR! la.
6.eh SYAHAMER! lupe pulak.
7.ok.JAMEEL SOFE!
8.bole la.SIPON PAUZI!
9.ha.ADIB!
10.PAIPANG! kn.
11.JOHN YASER!.name barat sikit
12.abg single kite.AHAP!
13.MIZI! kn.
14.agak agak sape?haha.
15.LUQMAN POI!
16.ha!baru la AMIR.
ok done.yang ni ikut ranking aku la,
yg perempuan ssh sikit nk rank kn,sbb sume same je,
aku rase la,
1.AYAM!
2.ANDI!
3.AMELA!
4.TOLIN!
5.NAD!AH
6.UMMI !
7.HANIS!
haha,cukup,
tp sbnrye yg main point aku nak ckp actually,
unity yang ade dalam kelas tu buat kn kitorang rase,
susah nak benci-membenci,umpat-mengumpat,cakap belakang .
aku rase takde la.yang lelaki aku sure takde.
stambah lg bykla kje utk batch ni,
kitorang yang buat an.
hias-hias sikit,budak HR.
bab-bab kreativiti je,budak HR.
mm.ok la,aku appreciate la korang ckp kitorang ni kreatif and korang bagi kje kje yang bole la kire dalam minat kitorang,
tapi takkan korang nk 23 orang punye tenage korang nak kerah siapkn satu dewan besar tu(cite dulu ni,hari guru).
at least bg la dlm 5-6 orang nk tolong kitorang,
penat doh.
ok tu je la.sory lau ade yang tak suke kt post aku.
kpde 5 HURA HARA.
steady la korang.
k salam.

Wednesday, 16 March 2011

.teenagers and korean.

salam.
.tajuk kt atas ni je aku rse korang dh boleh agk aku nk ckp psl pe.
skrg ni,
ape yg jd kegilaan remaje remaje yg idup skrg ialah
'KOREAN ARTIST'
dri pemerhatian aku la,
generally,rmi yg minat korea ni,
perempuan an,
tp yg perempuan rmi yg minat kt artis lelaki korea,
yg lelaki,ade yg minat kt artis perempuan,
dh slalu sgt dh aku dga prempuan-prempuan borak psl artis korea,
contoh:
girl A: "wei,kau tgk tak gmbr baru Jang-syong(aku main sebat je name ni),comel gile die buat peace"(ckp dgn  intonasi tergode)
girl B:"a'ah wei,comel gile aku ade gmbr die(sambil kua kn poster),tp yg ni gmbar die dgn si Hyuen(name prempuan,pon aku sebat je ni.)"
girl A:"ish,kacau betul la,dh la tak lawa,sebuk je nk ambik gambar dgn pkwe aku."
girl B:"eh,ape pulak ni pakwe aku la"
girl A:"eh,aku yang jumpa dulu,pakwe aku la".

ok.smpi tu je perbualan td.
haha.betul tak ape yg aku tulis kt ats tu?
betul kn?
haha,
first,wei,die buat peace je pun,ape yg peliknye,buat peace pun comel ke?aku pun tak brpe nk fhm la,
kalau die buat gaye yg comel-comel,phm la aku korang ckp die comel,
ni buat peace je,takkan la comel kot,
pasni aku nk amek gambar buat peace byk byk la,
ajak member-member aku skali,
comel an buat peace?
hahaha.
second,mrh pulak ade prempuan ambik gmbr dgn lelaki tu,
haha.aku pun tak phm,pehal nk mrh pulak?
syg sgt korang kt laki tu ye,
haha,dh la siap kutuk perempuan tu buruk,
aduh,tak fhm la aku,sian perempuan tu,tak buat salah pape pun kne kutuk,
eh perempuan tu buat salah an?
a'ah die ambik gmbr dgn pkwe korang.
haha,lupe pulak,
pkwe korang kn?patut la marah,
ni yg third,berebut pulak laki tu nk jd pkwe spe
tak psl psl kang gaduh pulak,
ok ok
haha.aku pun sbnrnye tak brpe fhm dgn fan-fan korea ni.
aku belum nmpk lg la ape yg ade kt drama or artis-artis diorg.
aku bkn la nk kritik korea ni slh ke ape,
diorg pun sme je mcm artis-artis lain,
tp die punye pminat ni yg pelik,
ok.mm.
bg aku la,
tak salah korang nk minat ni,
tp jgn lah smpi fanatik yg cm aku cite td,
normal la,
aku pun ade gak minat kt artis-artis or movie or pape la psl hiburan ni
tp takde lah smpi baru buat peace je dh ckp comel.
berpada-pada la nk minat pun.
minat tak salah,
terlebih minat mengundang masalah.
mcm pantun pulak,
kalau stkt tgk n suke tu,normal la k,
haha.ok tu je stkt ni,
sory kpd korean addict sume kalau korang terase,
tp tu realiti,hope dlm mse yg sme korang boleh terus sokong local act even diorg tak same dgn korean,
tp sape lg nk minat local act ni kalau bkn kite kn,
jgn la filem-filem malaysia je,korang kritik
"amende la cite ni tak best langsung"
"membazir je aku tgk"
"tgk korea lg best"
haha,tak mau la mcm tu, kalau korang boleh ambik ape yg positif dr drama-drama korea tu,
knpe tak boleh buat mcm tu utk filem-filem malaysia k,
so,smpi ni je,
so,aku mintak maaf byk2 kpd sume pihak,teruskn minat korang,
salam.

Monday, 14 March 2011

.Gave It and Leave It.

salam.
utk post ni aku nk bg opinion aku pasal bnd kt atas ni.
td aku baru lps tgk cite SETEM
kalau korang perasan,mase ending cite tu,
ade karakter die monologing(paham tak?tak paham buat buat jela paham)
pasal "KEBAHAGIAAN"
ade satu phrase tu die kate macam ni
"KEBAHAGIAAN DATANG BILA KITA MEMBERI BUKAN BILA KITA MENERIMA."
ok.mksud phrase tu,bile kite memberi sesuatu kt org lain baru lah kite rase kebhagiaan.
korang rase betul ke?
bkn ape,sbb
kalau kite fikirkn blk,
our parents,diorg rse bhagia bile diorg bg kasih syg kt kite kn?
tp kalau kite asyik memberi je,kite tak terime pape pun
mcm mne kbhagiaan tu nk dtg an?
tp korang ingat tak,
what comes around goes around.
kalau kite memberi,of coz la kite juge akan menerime sbb org lain jgk akn memberi kn?
kalau kite bg yang baik,kite trime la yg baik blk,
sme jgk sbliknye,
bile kite ikhlas memberi,mgkin kite jgk kite akn terime jauh lg baik dr ape yg kite beri,
bile kite fikir fikir blk,
sumenye akan berbalik kepada semue orang,
kalau semue orang gunekn asas ni,
mesti everything dlm dunie ni
ade give and take,
betul tak?
so, smpi ni je,
hope korang ok la dgn post aku ni,
sory lau ade yg tak suke,
ok salam.

di catat oleh:TINGTUNG

Saturday, 12 March 2011

.hidup dan kesalahan.

salam.mm,
utk kali ini,
aku nk ckp psl,
mm,,
kesalahan yang dituduh kat org yg tak salah.(paham x ni)
tak de la,
cni cite die,
ade lah berlaku sdikit slh fhm,
then yg bersalahnye org lain,
tp org lain pulak yg kne,
dh la belum selidik lg kesahihan bnd tu,
tp dh disebarkn pulak kt org lain,
bg aku,tak patut lah buat mcm tu,
kalau benci sgt kt org tu pun,jgnlh smpi bnd yg tak betul disebarkn,
selidik la dulu,
kalau pun orang yg disebut tu betul-betul slh,
tak payah la nk cite-cite kt org lain,
cube diri si pencerite tu di tempat org yg dituduh tu,
mst marah jgk kn?
so,ape slhnye gunekn care yg betul utk settle kn bnd ni,
ni suruh plak org yg dituduh tu mintak maaf,
kalau yang dituduh tu pegi mintak maaf n terangkan,
ade ke die nk cite-cite kn kt org ape yg berlaku,
mst lah tak kn,
huh,
takpe,
cite ni takde kaitan sape-sape k,
then kpd semue yang baru follow tu,,
terima kasih byk,(terharu bai,haha)
ok,stakat ni je,
tp utk korang,
kalau korang tak salah,
jgn takut,
sbb korang berada di pihak yang benar k,.

di catat oleh: TUNGTUNG.

Friday, 11 March 2011

2nd March.

ok.salam
kali ini aku nk ckp pasal.
satu benda penting,tapi disebut dalam due perkataan je,
HARI JADI
ade sape-sape kt sini boleh tolong aku definisikn ape mksud hari jadi?
ok,generally,ramai yg tahu,birthday tu mksudnye,
tarikh bile kite lahir kt bumi ni kn,
maybe ade yg anggap hari utk kite raikan,
and maybe ade yg anggap hari meningktnye umur dan usia kite,
ok,
aku just nk share aku punye opinion psl hari jadi,
sory kalau tak berape nk best atau tak berape nak kene dgn opinion korang,
aku respect giler kt gadis ni,

sbb pe,
sbb die ckp kt aku,
yg hari jadi ni adalah hari die,
mean that,hari jadi ini adalh hari paling special utk org tu,
contohnye,kalau hari ni hari jadi korang,
mst korang nak hari jadi korang jd hari yang terbaik dlm tahun tu,
bg aku,betul gak ape yg gadis ni ckp,
sbb,
dlm setiap tahun tu,
hari tu jelah yang hari orang semue nak celebrate or raikan kite,
sbb bkn setiap hari org akn peduli kt kite,
almost dlm tahun tu,hari tu je org akn layan kite baik,
so,tak slhkn kalau kite layan bufday boy/girl tu dgn baik,at least pade hari tu je,
tp setakat kene siram dgn air longkang takkan la nk amik ati kot,(betul tak bdk2 aspura?haha).
ok.sbb maybe la,
lau kite celebrate birthday seseorang tu dgn best,
nnt mne tau birthday kite lg gempak,
kn?

so,utk korang,harap dpt take seriously about birthday,
nak lagi,birthday mak n ayh kite kn,
at least utk hari tu bg lah mak-mak kite rehat dari asyik pnt buat keje,
ok tu je stkt ni,

oppss,,sebelum terlupe,
"HAPPY BIRTHDAY FOR NADIAH ABD RAHIM"!!

ok,salam,


di catat oleh: TUNG SQUARED.


Thursday, 10 March 2011

budak tunjuk pandai! haha.

salam.
gile la.baru nak mula berblog.
agak kekok.
terima kasih lah kepada mereka yang tibe-tibe terdetik hati menyinggah ni,
silalah beri tunjuk ajar kat aku ni.
buleh tak?
haha.
aku pun baru nak belajar berblogging2 ni,
so,kpd korang,jgn lah gelakkan aku kalau blog aku ni same taraf dgn blog adik-adik korang yang darjah 3 tu.
pastu,
kalau entry aku ni same level dgn bahan buangan(sampah la maksudnye,taknak la gune bahasa kasar first2 ni,),
jgn lah gelak kuat-kuat,sikit-sikit sudah lah,haha,
ok sebelum aku lupa,
kepada member-member jempol,
mane la tau nnt ade dlm post-post aku ti ade typo,jgn lah bahan aku lebih-lebih,
malu bhai!haha,,
ok,tu je,,
aku bilang 1,2,3,jerit ramai-ramai eah.1,2,3,!
"SEMOGA BERJAYA,TUNTUNG!"

DICATAT OLEH: TUNG-TUNG.