Saturday, 12 March 2011

.hidup dan kesalahan.

salam.mm,
utk kali ini,
aku nk ckp psl,
mm,,
kesalahan yang dituduh kat org yg tak salah.(paham x ni)
tak de la,
cni cite die,
ade lah berlaku sdikit slh fhm,
then yg bersalahnye org lain,
tp org lain pulak yg kne,
dh la belum selidik lg kesahihan bnd tu,
tp dh disebarkn pulak kt org lain,
bg aku,tak patut lah buat mcm tu,
kalau benci sgt kt org tu pun,jgnlh smpi bnd yg tak betul disebarkn,
selidik la dulu,
kalau pun orang yg disebut tu betul-betul slh,
tak payah la nk cite-cite kt org lain,
cube diri si pencerite tu di tempat org yg dituduh tu,
mst marah jgk kn?
so,ape slhnye gunekn care yg betul utk settle kn bnd ni,
ni suruh plak org yg dituduh tu mintak maaf,
kalau yang dituduh tu pegi mintak maaf n terangkan,
ade ke die nk cite-cite kn kt org ape yg berlaku,
mst lah tak kn,
huh,
takpe,
cite ni takde kaitan sape-sape k,
then kpd semue yang baru follow tu,,
terima kasih byk,(terharu bai,haha)
ok,stakat ni je,
tp utk korang,
kalau korang tak salah,
jgn takut,
sbb korang berada di pihak yang benar k,.

di catat oleh: TUNGTUNG.

No comments:

Post a Comment

nak PUJI boleh,nak MAKI pun boleh.