Monday, 14 March 2011

.Gave It and Leave It.

salam.
utk post ni aku nk bg opinion aku pasal bnd kt atas ni.
td aku baru lps tgk cite SETEM
kalau korang perasan,mase ending cite tu,
ade karakter die monologing(paham tak?tak paham buat buat jela paham)
pasal "KEBAHAGIAAN"
ade satu phrase tu die kate macam ni
"KEBAHAGIAAN DATANG BILA KITA MEMBERI BUKAN BILA KITA MENERIMA."
ok.mksud phrase tu,bile kite memberi sesuatu kt org lain baru lah kite rase kebhagiaan.
korang rase betul ke?
bkn ape,sbb
kalau kite fikirkn blk,
our parents,diorg rse bhagia bile diorg bg kasih syg kt kite kn?
tp kalau kite asyik memberi je,kite tak terime pape pun
mcm mne kbhagiaan tu nk dtg an?
tp korang ingat tak,
what comes around goes around.
kalau kite memberi,of coz la kite juge akan menerime sbb org lain jgk akn memberi kn?
kalau kite bg yang baik,kite trime la yg baik blk,
sme jgk sbliknye,
bile kite ikhlas memberi,mgkin kite jgk kite akn terime jauh lg baik dr ape yg kite beri,
bile kite fikir fikir blk,
sumenye akan berbalik kepada semue orang,
kalau semue orang gunekn asas ni,
mesti everything dlm dunie ni
ade give and take,
betul tak?
so, smpi ni je,
hope korang ok la dgn post aku ni,
sory lau ade yg tak suke,
ok salam.

di catat oleh:TINGTUNG

No comments:

Post a Comment

nak PUJI boleh,nak MAKI pun boleh.