Sunday, 29 January 2012

Hari yang kelakar di kelas memandu!

salam, nk cite sikit la kan,
td aku g dftar utk ambik lesen,
ye la, akhirnye dpt gak ambik lesen lepas kumpul2 duit.

pastu lepas dftr semue, pergi la dgr ceramah 5 jam tu,
mule mule aku ngantuk cm bodoh la,
tibe tibe boleh acik acik kt situ buat lawak.
tk lawak pun tp sebab aku dh lame tk bahan org,
aku tk kire la.

mule mule cmni,
acik: siape yg ambik lesen kete dan MOTORIKAL boleh masuk bilik ceramah ni.
aku: amboi, motorikal ye cik?  jauh beza dgn motosikal tu.
acik: tk kire lah. masuk je sini.
aku : dah malu la tu.
HAHA!

pastu, dh masuk dgr la ceramah tu, aku dgn tgh gelak2 lg ni, masuk je la.
aku ingt tu je yg lawak,
pastu lagi sekali, cikgu yg ceramah tu pulak. mase tu, aku pki tshirt putih, jeans dgn selipar je.
cikgu : ok, selamat datang, cikgu nk check kedatangan k, samad,
samad : saya cikgu.
pastu terus la smpi org terakhir baru ckgu tu panggil name aku.
cikgu : mohd uzair
aku : saya.
cikgu : ok, kite mule ceramah sekarang ye, ok utk bab 1, ape tajuk dy? ha, yang baju putih, name siape?
aku : haikal, cikgu.
cikgu : ha, ape tajuk dy haikal?
aku : panduan pengguna jalanraya cikgu.
HAHA! apo lah cikgu ni, sng kono ayam.

ni satu lagi.
cikgu : tgk gmbr ni, "gmbar selekoh ke kanan", ni isyarat ape ni?
aku : belok kanan
cikgu : bagus. yang ni pulak? " gmbr selekoh ke kiri"
aku : belok KANAN pulak.
cikgu : bagus. belum drive lagi dh tahu signboard.
baru aku tahu, due due gmbr tu utk belok kanan,
patut la byk accident.
tu tk kire lg yg die buat lawak pastu aku 'kah kah' kan dy.

last skali, tgh aku bhn2 ckgu tu. tibe tibe dy ckp cmni,
cikgu : haikal, jadi ape conclusion utk bab 6 ni?
mase tu aku blur asal ckgu tu pndg aku, aku diam je lah, tp sume org tgh pandang aku.
ade dlm 5 minit cmtu baru aku perasan, aku ckp kt ckgu name aku haikal.
bodoh sial, segan gile. HAHA! tk pasal pasal je.

tu je lah nk cite. salam
moral : focus dlm kelas.


2 comments:

nak PUJI boleh,nak MAKI pun boleh.